For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Regnskapsbransjen etterspør dyktige regnskapsmedarbeidere

Bilde av PC som viser excelark som en kvinne jobber med

Er du usikker på hva du skal studere, men du vil gjerne:

1) Få jobb etter endt utdanning
2) God startlønn
3) Ha en jobb for fremtiden

Da kan våre regnskapsutdanninger være noe for deg.

Stor etterspørsel i bransjen

NKI Nettstudier tilbyr studiene Regnskapsmedarbeider og Regnskapskonsulent. De er på 30 og 60 studiepoeng. Tar du en av disse utdanningene/fagskolene, har du svært god mulighet til å få deg en jobb når du er ferdig. Du kan til og med få en jobb underveis i studietiden. Undersøkelser hos Regnskap Norge viser at alle piler peker oppover for regnskapsbransjen. Dette gjør utdanningene Regnskapsmedarbeider og Regnskapskonsulent veldig aktuelle.  
 

God startlønn 

Som regnskapsfører har du en god startlønn. Undersøkelser viser at snittlønnen til ferske regnskapsførere ligger på 514 140 kroner. Les mer om startlønnen her
 
I tillegg til god startlønn, viser også undersøkelser at regnskapsførere trives på arbeidsplassen og bytter derfor sjeldnere jobb enn andre yrkesgrupper. Dette viser at arbeidsvilkårene er gode og trygge. 

Rune Aale-Hansen 8162 WEB.jpg
Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge

– Generelt er det stor etterspørsel etter arbeidskraft i Norge. For regnskapsbransjens del harmonerer dette godt med hvordan regnskapsyrket stadig utvikler seg i takt med økte krav, digitalisering og behov for mer avansert rådgivning og kontrolloppgaver. Vi ser at landets små og mellomstore bedrifter har behov for veiledning og bistand for å sikre etterlevelse av stadig mer komplekse lover og regler, forteller Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge. 

Lære å jobbe i et regnskapssystem 

Hos NKI Nettstudier vil du lære regnskapssystemet Tripletex. Dette er et regnskapssystem som blir mye brukt i bransjen. Tripletex har hele 15% av markedsandelen hos medlemmene i Regnskap Norge. 

Ved å jobbe med oppgaver i et ekte regnskapssystem med ulike problemstillinger, kommer du raskt inn i ny jobb, og kan tildeles arbeidsoppgaver fra start. Onboarding og opplæring av ansatte kan være ressurskrevende for arbeidsplassen. Ved å beherske et regnskapssystem og kunne vise til denne ferdigheten på CV’n, er du godt posisjonert når du søker ny jobb.  

Studer samtidig som du jobber 

Nettstudier lar seg lett kombinere med jobb. De fleste av våre studenter har fast arbeid ved siden av. Du kan ta Regnskapsmedarbeider på deltid og fullføre utdanningen på kun ett år, og hvis du trives med studiene, kan du fortsette med 1 år til og bli Regnskapskonsulent.

Emnene kan også tas enkeltvis 

Har du ikke lyst til å starte med et større studium, eller du har mye kunnskap på området og trenger bare noe påfyll? Alle emnene på Regnskapsmedarbeider og Regnskapskonsulent kan tas enkeltvis. Du kan for eksempel starte med det første emnet: Grunnleggende regnskap og se om du synes det går greit å studere? Eller kan du litt regnskap fra før, men trenger bare å lære regnskapssystemet Tripletex? Da kan du starte med Innføring i regnskapssystem. Begge disse emnene er på 5 studiepoeng hver, slik at du kan teste om nettstudier er noe for deg. 

Kvalitet på utdanningene 

Vi i NKI Nettstudier har en tett dialog med arbeidslivet for å sikre en god kvalitet på utdanningene våre. Vi oppdaterer kursinnholdet jevnlig, slik at fagene både er interessante og oppdaterte, knyttet til digitale endringer og nye behov i bransjen. Du vil også møte lærere med bakgrunn fra både høyskoler og arbeidslivet.  
 

Er du fortsatt ikke overbevist og har noen flere spørsmål? 
Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å finne det du synes er interessant.