For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Bli attraktiv på arbeidsmarkedet - ta kurs innen helse

Smilende kvinnelig student på laboratoriekurs

Visste du at det åpner seg 11 dører etter Vg1 helse- og oppvekstfag? Og at du blir attraktiv på arbeidsmarkedet når du er ferdig med utdanningsløpet ditt? 

Stort behov for helsepersonell 

Vi trenger fagarbeidere nå! Lyser det mot skjermen til Ann Hilde Bolstad, etter et raskt Google-søk. Hun er fagansvarlig i NKI, og har akkurat utviklet et flunkende nytt Vg1 kurs i helse- og oppvekstfag. 

I følge SSB sin rapport om tilbud og etterspørsel for helsepersonell spås det en klar økning i etterspørselen etter de aller fleste grupper av helsepersonell i fremtiden. Helse- og oppvekstfag Vg1 danner grunnlaget for videre yrkesvalg og mulige karriereveier, og hos NKI kan du velge mellom følgende retninger etter Helse- og oppvekstfag Vg1: Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2Helsearbeiderfag Vg2Ambulansefag Vg2, Helseservicefag Vg2 + Helsesekretær Vg3, og Tannhelsesekretær Vg3

- Den nye digitale hverdagen gjør at behovet for menneskelig arbeidskraft reduseres i mange bransjer, for eksempel innenfor butikk. I helse- og oppvekstsektoren skjer det motsatte. Der har det aldri før vært et så stort behov for kvalifisert arbeidskraft som nå, og behovet er økende. Det er akkurat det som gjør det så motiverende å utvikle disse eksamensforberedende kursene innenfor helse- og oppvekstfag, sier Ann Hilde.  

Dyktig lærer og kursutvikler

Ann Hilde Bolstad er pedagog og fagansvarlig for helse- og oppvekstfag. Hun er forfatter av 15 bøker, og har blant annet skrevet IPRAKSIS – som er læreverket på Vg1. Med et brennende engasjement for fleksibel nettbasert læring, er hun opptatt av formidling, innhold og dybdelæring.

"Tekst og formidling har alltid vært min greie, og en av mine lidenskaper er å gjøre komplisert fagstoff enkelt å forstå"

Bilde av fagansvarlig Ann Hilde

Ann Hilde er utrolig flink til å presentere teori på en strukturert og enkel måte ved hjelp av tekst, forelesningsvideoer, øvingsoppgaver, studietips, illustrasjoner og lenker til tilleggsressurser.  

-Teori trenger ikke å være så teksttungt. Som hovedmål vil jeg at studentene skal føle mestring når de forbereder seg til eksamen. Suksess for studenten er også suksess for samfunnet. 

Som fagansvarlig ønsker hun å gjøre studentene godt rustet til å starte en karriere innen helse- og omsorgssektoren. 

Vår visjon er å være en digital ledestjerne innenfor utdanning. Det betyr at du som student vil oppleve at våre eksamensforberedende kurs er oppdaterte, praksisnære og engasjerende.

Hva får du hos NKI? 

  • Du starter når du vil
  • Du kan studere akkurat når du vil - du trenger ikke vente på lærer eller medelever 
  • Eksamensrelevante oppgaver og eksamenswebinarer  
  • Innholdet er strukturert og enkelt å følge 
  • Mye av teorien blir presentert på video 
  • Kontakt med lærer
  • Mulighet for å samarbeide med medstudenter, men det er helt frivillig 
  • Kurs som bidrar til at du blir en god og profesjonell fagarbeider innenfor helse- og oppvekstsektoren 

Her kan du lese mer om hvordan det er å være nettstudent hos NKI

Har du noen spørsmål, eller ønsker mer informasjon? Våre dyktige studierådgivere står klare til å hjelpe deg. Du kan kontakte oss på telefon 67 58 88 00, mail eller i chatten.

Gratis studierådgivning