For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Ta videregående med nettstudier!

Ta videregående med nettstudier!

Å fullføre videregående skole må ikke nødvendigvis foregå på en skole i et klasserom. Nettstudier gir deg muligheten til å jobbe i eget tempo, tilpasset din bestemte livssituasjon. Men er det virkelig så enkelt som det høres ut?

Generell studiekompetanse via nettstudier

Etter fullført videregående skole oppnår du det som kalles generell studiekompetanse, og består av fagene norsk, engelsk, matematikk, naturfag, historie og samfunnsfag. Dette er selve døren til videre utdanning. Samtidig kan nettopp dette steget oppleves som litt tyngre for noen, mens det for andre rett og slett ikke passer med hvordan livet er akkurat nå.

NKI - tilpasset ulike liv

For det kan hende du ganske enkelt er skoletrøtt og slutter før eller i løpet av videregående, og derfor finner ut først senere i livet at du ønsker å fullføre videregående. Du kan forhindres av sykdom eller andre uforutsette hendelser i livet. Det kan også hende at du lever eller bor på en måte som gjør tradisjonell skolegang utfordrende, eller i verste fall umulig.

Men uansett årsak trenger du ikke nødvendigvis gjennomføre videregående fra en fysisk skolebenk, eller måtte tilpasse livet ditt til en utilpasset timeplan – og du trenger heller ikke stå alene mens du gjør det.

Det finnes mange veier til generell studiekompetanse

Hvilken vei som passer for akkurat deg avhenger av hva slags bakgrunn og erfaring du har, hva livssituasjonen din er i dag og hvilke planer du har for framtiden. Er du litt usikker, snakk med en av våre hyggelige og kompetente rådgivere, så hjelper de deg videre.

En fleksibel studiehverdag

Du kan ganske enkelt ta eller fullføre videregående med nettstudier hos oss. Her bestemmer du selv hvor, hvordan og når du vil studere. Du får et fullverdig studieløp som gjør at du utnytter tiden på best mulig måte, uansett om du f.eks. er i førstegangstjeneste, er i full jobb eller kanskje er hjemme med små barn. Et nettstudium hos oss tilpasser seg ganske enkelt livet du lever.

Hjelp å få i nettstudiemiljøet 

Hos oss har du også medstudenter og veiledere som del av ditt nettstudiemiljø, og som du kan involvere deg i så mye eller lite du ønsker. Her får du uansett hjelp og støtte til alle sider ved studiet ditt, enten det er rent praktiske ting som det å melde seg opp til eksamen, konkrete eksamensforberedelser eller mer personlige ting som hvordan du skal sikre at du har forstått det faglige innholdet i et fag. Uansett utfordring, stor som liten, teoretisk eller praktisk, får du hjelpen og veiledningen du trenger for å oppnå generell studiekompetanse, når du velger et nettstudium hos oss i NKI.

Er det for sent? Er jeg blitt for gammel?

Hos NKI har vi videregåendestudenter i alle aldre, og med mange ulike mål. Det er altså aldri for sent å fullføre videregående. For med et fleksibelt studium som tilpasser seg din hverdag, er mulighetene der uansett alder og hvor du måtte være i livet.

Se alle muligheter for å ta videregående fag på nett

Nettstudier i videregående fag er støttet av lånekassen.

Få gode råd

Ring oss på  67 58 88 00, send oss mail via skjemaet nedenfor eller chat med oss her på nettsiden. Vi er her for å hjelpe deg videre!

Gratis studierådgivning