For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Elektro og datateknologi Vg1, programfag og fellesfag

Utdanningsnivå:
Yrkesfag på videregående skole
Pris:
kr 39 500,-
Ekskl. bøker
Studietid:
18 måneder
Gjennomføring:
Nettstudier med fleksibel oppstart
Nettstudier med fleksibel oppstart
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Innsendinger:
31

Dette er studiet for deg som ønsker en yrkesfaglig utdanning innen elektrofag. Pakken inneholder både programfagene og fellesfagene på Vg1. Utdanning innen elektro og datateknologi åpner mulighetene for en rekke yrker innen installasjon og vedlikehold av elektriske og elektroniske systemer; som elenergi, data og elektronikk, automatisering, fly-tekniske fag, kulde- og varmepumpeteknikk.

Det stilles strenge krav til kvalitet, pålitelighet, sikkerhet og dokumentasjon i yrker innen elektro og datateknologi. Elektroutdanning gir deg muligheten til å velge mellom et mangfold av yrker. Hos oss kan du bygge på med Vg2 på veien til fagbrev.

Elektro og datateknologi Vg1 er delt i programfag og fellesfag. Har du ikke fellesfagene fra før, velger du dette studiet. Dersom du allerede har fellesfagene, velger du Elektro og datateknologi Vg1, programfag. Elektro og datateknologi Vg1 er oppdatert og utviklet etter fagfornyelsen og ny læreplan LK20.

Husk at du må sørge for å oppfylle kravene for yrkesfaglig fordypning (YFF). I enkelte fylker kreves det at yrkesfaglig fordypning er godkjent før man går opp til den tverrfaglige eksamen.

Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt eller din tidligere videregående skole, våre rådgivere hjelper deg også gjerne. 

Kurset i elektroniske kretser og nettverk omfatter enkle systemer for elektroniske kretser og nettverk og inngår som ett av to programfag for elektro og datateknologi Vg1.

Les mer...

Pris:
kr 9 500,-
Studietimer:
197
Innsendinger:
5
Fagkode:
ELE1006

Kurset i Energi- og styresystemer dekker teorien til ett av de to programfagene for elektro og datateknologi Vg1. Det er utviklet etter Fagfornyelsen og ny læreplan (LK20). 

Les mer...

Pris:
kr 16 000,-
Studietimer:
280
Innsendinger:
7
Fagkode:
ELE1007

Dette kurset passer for deg som ønsker kunnskaper i engelsk på Vg1 yrkesfaglig nivå. Emnet følger ny læreplan etter fagfornyelsen, og er tilpasset alle de yrkesfaglige utdanningsløpene på Vg1

Les mer...

Pris:
kr 8 500,-
Studietimer:
140
Innsendinger:
7
Fagkode:
ENG1009/1010

Dette kurset passer for deg som vil skaffe deg kunnskaper i matematikk som svarer til det yrkesfaglige utdanningsprogrammet, Elektro og datateknologi. Emnet følger ny læreplan etter fagfornyelsen, og er den mest praktisk orienterte varianten av matematikk.

Les mer...

Pris:
kr 5 200,-
Studietimer:
84
Innsendinger:
7
Fagkode:
MAT1113

Naturfag for elektro og datateknologi, er beregnet på studenter som ønsker å fullføre elektro og datateknologi Vg1 i den videregående skolen. Kurset er utviklet og oppdatert etter fagfornyelsen og ny læreplan LK20.

Les mer...

Pris:
kr 3 800,-
Studietimer:
56
Innsendinger:
5
Fagkode:
NAT1009

Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene. 

Dette kurset forbereder deg til de teoretiske eksamenene i videregående skole. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året. Det er fylkene som arrangerer eksamen. Du må selv melde deg opp til privatisteksamen i det fylket du ønsker å ta eksamen i. Våre studieveiledere hjelper deg mer enn gjerne om du har spørsmål om påmelding til eksamen. Eksamensperiodene er i mai/juni og november/desember.

Etter gjennomført Elektro og datateknologi Vg1 kan du velge Elenergi Vg2 hos oss.

Har du yrkespraksis fra før, kan du kvalifisere deg som praksiskandidat og oppnå fagbrev innen tilsvarende retning.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

  For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

  Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven. 

  Relaterte studier

  Yrkesfag på videregående skole

  Elektro og datateknologi Vg1, programfag

  Yrkesfag på videregående skole

  Elenergi og ekom Vg2, programfag (LK20)