For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Matematikk 2P MAT1023 (LK20)

Utdanningsnivå:
Generell Studiekompetanse
Pris:
kr 4 000,-
Studietid:
12 måneder
Gjennomføring:
Nettstudier med fleksibel oppstart
Nettstudier med fleksibel oppstart
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Innsendinger:
5
Studietimer:
84

Dette er kurset for deg som ønsker den praktiske varianten av fellesfaget matematikk i Vg2 studieforberedende utdanningsprogram. Sammen med matematikk 1P eller 1T dekker det matematikk-kravene til generell studiekompetanse. 

Nettkurs i matematikk 2P MAT1023

Kurset er oppdatert etter ny læreplan (LK20). Det gir deg den opplæringen og treningen du trenger for å gå opp til privatisteksamen. Tema i 2P er prosentregning, likninger, personlig økonomi, indeks, statistikk og geometri. Kurset gir deg god innføring i koding med Python. Du lærer også å bruke GeoGebra og Excel, som er viktig å beherske i 2P. Læreren din retter innsendingsoppgavene dine og gir deg støtte og oppmuntring. Som NKI-student blir du invitert til oppstartswebinar og eksamenswebinar.  

Du får: 

  • Fagstoff og illustrerende eksempler 
  • Fokusspørsmål og interaktive oppgaver 
  • Øvingsoppgaver med løsningsforslag 
  • Innsendingsoppgaver med lærers tilbakemelding 
  • Chat med lærer 
  • Diskusjonsforum med studenter 
  • Videogjennomgang av hvordan du løser et eksamensoppgavesett 
  • Programmeringskurs 
  • Eksamenswebinar 

Privatisteksamen i MAT1023

Kurset forbereder til privatisteksamen i matematikk 2P. Du må selv melde deg opp til eksamen, men vil få hjelp og veiledning hos oss. 

Kurset i matematikk 2P går nøye gjennom det du må kunne, men for å få mengdetrening og flere regneeksempler bør du også bruke læreboka Mønster Matematikk 2P skrevet avKalvø, Lothe Opdahl, Skrindo og Weider fra Gyldendal. 

Det er mulig å ta kurset i 2P sammen med en annen lærebok for 2P (bare husk at læreboken må følge LK20 - ikke LK06) eller uten lærebok. Det kommer an på hvordan du liker å studere og hvor mye du kan fra før.  

Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen.

Kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene. 

Dette kurset forbereder deg til de teoretiske eksamenene i videregående skole. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året. Det er fylkene som arrangerer eksamen. Du må selv melde deg opp til privatisteksamen i det fylket du ønsker å ta eksamen i. Våre studieveiledere hjelper deg mer enn gjerne om du har spørsmål om påmelding til eksamen. Eksamensperiodene er i mai/juni og november/desember.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

For videregående opplæring er det læreplanen, ikke pensum, som regulerer hvilken kompetanse studentene skal oppnå. Boklisten er derfor veiledende.

Til de fleste kursene er det anbefalt lærebøker, og dette finner du god informasjon om på kursenes introduksjonssider. Mange av lærebøkene på videregående opplæring finnes i digitale utgaver slik at du kan få tilgang til dem umiddelbart når du starter på kurset. En digital lærebok koster mindre enn papirutgaven.