For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Ta opp fag som privatist

Mangler du ett eller flere fag for å få generell studiekompetanse? Eller trenger du å forbedre karakterene dine? Vi tilbyr både generell studiekompetanse og fordypning i realfag, for deg som ønsker å søke opptak til høyere utdanning.

Her ser du hvilke fag og kombinasjoner vi tilbyr om du ønsker å ta opp fag som privatist:

Du er minst 23 år og kan dokumentere 5 års heltids yrkespraksis eller annen utdanning, men har ikke fullført videregående skole. (23/5-regelen). Du kan ta fagene selv om du ikke har fylt 23 år, men du får ikke godkjent generell studiekompetanse før det året du fyller 23 år. Anbefalt studium: Generell studiekompetanse.

Du har fullført videregående skole yrkesfaglig retning, og har fagbrev eller svennebrev. Anbefalte studier: Påbygging til studiekompetanse for deg som har fagbrev

Du har fullført videregående skole yrkesfaglig retning på Vg3-nivå, men har ikke fagbrev. Anbefalt studier: Påbygging til studiekompetanse for deg som har tatt Vg3 yrkesfag.

Du har fullført Vg1 og Vg2 yrkesfaglig retning. Anbefalt studier: Vg3 påbygging til studiekompetanse for deg som har tatt Vg1 og Vg2 yrkesfag.

Du har fullført Vg1 studieforberedende og Vg2 yrkesfaglig. Anbefalt studier: Vg3 påbygging til studiekompetanse for deg som har tatt Vg1 og Vg2 yrkesfag.

Du har fullført studieforberedende utdanning, men ønsker å ta opp igjen, eller forbedre enkeltfag. Anbefalte studier: Søk på det aktuelle faget i søkefeltet øverst på siden.