For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Ta opp fag som privatist

Mangler du ett eller flere fag for å få generell studiekompetanse? Eller trenger du å forbedre karakterene dine? Hos oss kan du få generell studiekompetanse via nettstudier.

Nettstudier er en fleksibel studiemåte som lar deg studere hvor du vil - når du vil. Alt du trenger er tilgang til nett og PC - studiene er aldri mer enn et tastetrykk unna. Smart ikke sant?

Vi har studiestart hver dag, hele året. Det betyr at du kan komme i gang med studiene allerede i morgen!

Her ser du hvilke fag og kombinasjoner du kan ta som privatist hos oss:

Er du minst 23 år, og kan dokumentere 5 års heltids yrkespraksis eller annen utdanning, men har ikke fullført videregående skole? Da kan du få generell studiekompetanse med 23/5-regelen. Du kan ta fagene selv om du ikke har fylt 23 år, men du får ikke godkjent generell studiekompetanse før det året du fyller 23 år. Anbefalt studium: Generell studiekompetanse.

Har du fullført videregående skole yrkesfaglig retning, og har fagbrev eller svennebrev? Da anbefaler vi: Påbygging til studiekompetanse for deg som har fagbrev

Har du fullført videregående skole yrkesfaglig retning på Vg3-nivå, men har ikke fagbrev? Da anbefaler vi: Påbygging til studiekompetanse for deg som har tatt Vg3 yrkesfag.

Om du har fullført Vg1 og Vg2 yrkesfaglig retning, anbefaler vi: Vg3 påbygging til studiekompetanse for deg som har tatt Vg1 og Vg2 yrkesfag.

Har du fullført Vg1 studieforberedende og Vg2 yrkesfaglig? Da bør du ta: Vg3 påbygging til studiekompetanse for deg som har tatt Vg1 og Vg2 yrkesfag.

Har du fullført studieforberedende utdanning, men ønsker å ta opp igjen, eller forbedre enkeltfag? Søk på det aktuelle faget i søkefeltet øverst på siden.

Sånn gjennomføres eksamen for privatister.