Hopp til hovedinnholdet

Generell Studiekompetanse

Generell studiekompetanse

Generell studiekompetanse åpner dørene til høyere utdanning. Med generell studiekompetanse kan du søke opptak ved høyskoler og universitet. Enten du ønsker å ta hele studium eller du mangler enkeltfag er det aldri for sent - vi hjelper deg med å fullføre videregående skole!

Innsendinger

53

Studietid

Lånekasse­godkjent

Generell Studiekompetanse

Generell studiekompetanse

Kr 39 000,-

Ekskl. Bøker.

Emner

Ønsker du å ta hele studium? For å få godkjent generell studiekompetanse må du bestå eksamen i alle fagene angitt nedenfor. I tillegg må du kunne dokumentere 5 år heltids yrkespraksis/utdanning og at du fyller minst 23 år i søknadsåret (23/5-regelen).

Har du noe allmennfaglig utdanning, og ønsker kun å ta opp enkeltfag? Klikk på faget du trenger og bestill ett fag av gangen. NB! Sjekk med din lokale videregående skole hva som kreves for at du skal få godkjent generell studiekompetanse.

Matematikk 1P og 2P er minstekravet i matematikk for å oppnå generell studiekompetanse. Dersom du ønsker å gå videre med realfag, så anbefales du å ta matematikk 1T.

Obligatoriske emner

Norsk, studieforberedende Kan kjøpes separat

Dette er kurset for deg som ønsker norskkunnskaper på videregående skole-nivå.

Engelsk, Studieforberedende Vg1 Kan kjøpes separat

Kurset passer for deg som ønsker studiekompetanse eller som ønsker å friske opp engelskkunnskapene dine. For å få studiekompetanse er kravet bestått eksamen i engelsk Vg1 (5-timersfaget).

Samfunnsfag Kan kjøpes separat

Dette kurset gir deg kunnskap innen samfunnsfag på videregående skole. Det inngår i generell studiekompetanse og som fellesfag i Vg2 på samtlige yrkesfaglige utdanningsløp.

Historie, Studieforberedende Vg2 - Vg3 Kan kjøpes separat

Kurset passer for deg som ønsker å gå opp til privatisteksamen i historie i videregående skole, studieforberedende utdanningsprogram. Kurset er utviklet i samsvar med læreplanene i Kunnskapsløftet, og inngår i kravene for å oppnå generell studiekompetanse.

Naturfag Vg1 studieforberedende Kan kjøpes separat

Nettstudiet Naturfag, er skreddersydd til deg som vil ta naturfag på studieforberedende utdanningsprogram i den videregående skole. Du kan også ta det som et enkeltstående kurs.

Valg av VG1

Matematikk T, studieforberedende Vg1 Kan kjøpes separat

Lærestoffet i dette kurset er teoretisk orientert og passer for deg som skal gå videre med fag som krever godt grunnlag i matematikk. Kurset bygger på kompetansemålene i Kunnskapsløftets læreplan for Vg1T, og sammen med Vg2T dekker det kravene til generell studiekompetanse.

Matematikk 1P studieforberedende Kan kjøpes separat

Lærestoffet i dette kurset er praktisk orientert og passer for deg som ikke har behov for den mer teoretiske varianten av matematikkfaget.

Valg av VG2

Matematikk 2P Kan kjøpes separat

Dette er emnet for deg som ønsker den praktiske varianten av fellesfaget matematikk i Vg2 i studieforberedende utdanningsprogram i videregående opplæring.

Mer informasjon

Læringsmål

Generell studiekompetanse er en bred allmennfaglig utdanning som danner grunnlag for opptak ved høgskole og universitet.

NB! Du må velge mellom Praktisk Matematikk (P) eller Teoretisk Matematikk (T).  For å få studiekompetanse i matematikk må du gjennomføre privatisteksamen for både Vg1 og Vg2. Husk derfor å velge riktig i bestillingen, enten Vg1 og Vg2 innen Matematikk P eller Vg1 og Vg2 innen Matematikk T.

Videre studiemuligheter

Generell studiekompetanse bygger grunnmuren for videre utdanning, som igjen gir deg svært mange yrkesmuligheter.

Finansiering

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Eksamen

Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som har den studieretningen du tar utdanning på. Du må selv melde deg opp til eksamen ved Privatistkontoret i hjemfylket ditt, eller via www.privatistweb.no

Frister for oppmelding varierer, men er vanligvis 5. -15. januar for eksamen til sommeren og 5. - 15. september for eksamen til jul. Eksakt dato får du ved å kontakte fylkeskommunen. Pris for forbedringsfag varierer fra fylke til fylke.

All informasjon om eksamen.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk