Hopp til hovedinnholdet

Oppdatert info om Covid-19. Les mer.

Fagskole

Fagskole

Har du lyst til å komme deg raskt i jobb etter fullført utdanning? Eller ønsker du å gjøre et karrierebytte? Da bør du vurdere fagskoleutdanning.

Hva er fagskole?

Fagskole er høyere yrkesrettet utdanning som ligger på nivå over videregående skole. Studievarighet er fra ½ til 2 år. Dette er en offentlig godkjent, yrkesrettet og praktisk utdanning som gir deg kompetanse som kan tas i bruk direkte i arbeidslivet. Etter fullført utdanning, kan du gå rett ut i en operativ stilling. Fagskoleutdannede er svært ettertraktede i arbeidslivet, og etterspørselen øker stadig.

Målet med fagskoleutdanning, er at du skal få erfare hvordan faget fungerer i praksis. Mens høyskole- og universitetsstudier er bygget opp rundt en akademisk tradisjon, er fagskole i stor grad basert på yrkesfeltets behov. Det du lærer, er det du vil praktisere i jobben din.

Studiepoeng
Fagskoleutdanning gir studiepoeng. Det betyr at du kan bygge videre på fagskoleutdanningen din om du ønsker opptak på universitet eller høyskole senere i livet. Fagskoleutdanningen kan dermed også fungere som et springbrett for videre utdanning.

Høyere yrkesfaglig utdanning
I Norge er det stor etterspørsel etter folk med fagskoleutdanning. Fagskole betegnes som høyere yrkesfaglig utdanning. Dette innebærer at fagskoleutdanninger har gradsbetegnelser. Ettårig fagskoleutdanning (60 og 90 studiepoeng) har betegnelsen «fagskolegrad». Toårig fagskoleutdanning (120 studiepoeng) har betegnelsen «høyere fagskolegrad». De engelske betegnelsene blir «professional degree» og «higher professional degree».

Finn din fagskoleutdanning her

Fagskoleutdanning på nett

For mange kan det virke utfordrende å kombinere jobb med studier. Derfor er det stadig flere som velger å studere på nett. Nettstudier gir deg fleksibilitet til å studere når du vil- hvor du vil og kan kombineres med jobb, reise og/eller familieliv. Det betyr at du kan leve livet ditt og samtidig studere alt fra bygg og anlegg til lønns- og personalfag, når det måtte passe inn i din hverdag og kalender.

Akkreditert fagskole

NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) påser at utdanninger og institusjoner følger nasjonale krav til kvalitet i utdanning. Alle våre fagskoler er akkreditert av NOKUT, og dermed også godkjent for lån i Lånekassen. Dette sikrer deg kvalitet i utdanningen!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk