For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Fagskole – vanskeligere er det ikke

Er du på jakt etter en kort utdanning som får deg raskt ut i jobb? Da er fagskoleutdanning et godt alternativ! Med fagskole, kan du komme deg ut i en spennende jobb på ett år!

Er du på jakt etter en kort utdanning som får deg raskt ut i jobb? Da er fagskoleutdanning et godt alternativ! Med fagskole, kan du komme deg ut i en spennende jobb på ett år!

Hva er egentlig fagskole?

Fagskole, er høyere yrkesfaglig utdanning, som ligger på nivå over videregående skole. Denne utdanningen skiller seg fra høyere utdanning, fordi den er mindre akademisk, og mer praktisk. Målet er at du skal få erfare hvordan faget fungerer i praksis, og utdanningen er basert på yrkesfeltets behov. Det du lærer, er det du vil praktisere ute i jobb.

Fagskoleutdanning har varighet på et halvt til to år. Dette gjør at du kan komme deg raskt ut i jobb, uten å sitte flere år på skolebenken. Smart, ikke sant?

Høyere yrkesfaglig utdanning

I Norge er det stor etterspørsel etter folk med fagskoleutdanning. Fagskole betegnes som høyere yrkesfaglig utdanning. Dette innebærer at fagskoleutdanninger har gradsbetegnelser. Ettårig fagskoleutdanning (60 og 90 studiepoeng) har betegnelsen «fagskolegrad». Toårig fagskoleutdanning (120 studiepoeng) har betegnelsen «høyere fagskolegrad». De engelske betegnelsene blir «professional degree» og «higher professional degree».

Studiepoeng

Visste du at fagskoleutdanning også gir studiepoeng? Det betyr at du kan bygge videre på fagskoleutdanningen din, om du ønsker opptak på universitet eller høyskole senere i livet. 

Fagskoleutdanning på nett

For mange kan det virke utfordrende å kombinere jobb med studier. Derfor er det stadig flere som velger å studere på nett. Nettstudier gir deg fleksibilitet til å studere når du vil- hvor du vil og du kan kombinere studiene med jobb, reise og/eller familieliv. Det betyr at du kan leve livet ditt og samtidig studere alt fra bygg og anlegg til lønns- og personalfag - når det måtte passe inn i din hverdag og kalender.

Akkreditert fagskole

NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) passer på at utdanninger og institusjoner følger nasjonale krav til kvalitet i utdanning. Alle våre fagskoler er akkreditert av NOKUT, og dermed også godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen. Dette sikrer deg kvalitet i utdanningen!

Som du sikkert har forstått, er det mange gode grunner til å velge fagskoleutdanning. Om du trenger hjelp til å finne den utdanningen som passer for nettopp deg, kan du snakke med en av våre studierådgivere. Vi er opptatt av at alle skal kunne nå de målene de setter seg, og vi hjelper deg gjerne på veien videre!