For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Hvordan bli autorisert helsesekretær?

Helsesekretær som har laboratoriearbeid

Er du glad i å møte nye mennesker, flink til å kommunisere, nøyaktig og har gode samarbeidsevner? Da kan helsesekretær være den perfekte jobben for deg!

Som helsesekretær har du en medisinskteknisk og kontorfaglig utdanning, som er skreddersydd for helsetjenesten. Du kan jobbe på legekontor, helsesentre, sykehus, helsestasjoner eller andre deler av helsevesenet.

Helsesekretær er et treårig studieløp i videregående opplæring. Etter fullført og bestått utdanning, kan du søke autorisasjon hos Helsedirektoratet. Autorisasjon er en offentlig godkjennelse som gir deg rett til å bruke yrkestittelen helsesekretær.

«Som studierådgiver ser jeg hvor verdifull rollen som helsesekretær er i helsevesenet. Utdanningen gir deg en unik kombinasjon av medisinske og administrative ferdigheter som er essensielle for å sikre at alt går knirkefritt på legekontorer og sykehus»

Madeleine Gjervan Hallum, Studierådgiver
Madeleine ved PC, studierådgiver

Studieløpet

For å søke autorisasjon må du normalt ha:

I tillegg til den teoretiske delen må du ha Yrkesfaglig fordypning – YFF godkjent på Vg1 og Vg2. Det er ingen krav til praksis på Vg3, men sterkt anbefalt for å få gode resultater på eksamen, og for å være trygg i arbeidshverdagen.

 

Har du fullført videregående eller har fag fra før?

Fag du har tatt fra tidligere, trenger du ikke å ta på nytt. Dersom du har alle fellesfagene fra før, finner du programfagspakkene her:

 

Fritak/godskriving av fag

Har du annen helsefaglig bakgrunn som kan erstatte deler av dette løpet, kan du ta kontakt med Karrieresenteret i ditt fylke. Din fylkeskommune har myndighet til å vurdere om du kan få godskriving eller fritak for deler av studieløpet på bakgrunn av det du har av fag og/eller arbeidserfaring fra før.

 

Gjennomføring og eksamen

Hos NKI Nettstudier kan du starte når du vil. Studietiden er beregnet som deltid, men du velger selv om du vil gjennomføre på kortere tid. Du studerer i eget tempo, uten frister - over nett. Eksamen tar du som privatist og arrangeres normalt to ganger i året (nov/des & mai/juni).

  • Påmelding til eksamen i høstsemesteret foregår fra 1. september til 15. september. 
  • Påmelding til eksamen i vårsemesteret foregår fra 15. januar til 1. februar.

I programfagene på Vg1, Vg2 og Vg3, er det tre skriftlige eksamener (én i hvert av programfagene) og én tverrfaglig eksamen (en kombinasjon av muntlig og praktisk). Tverrfaglig eksamen handler om å knytte teori og praksis sammen.

Hos NKI Nettstudier kan du starte studiene allerede i dag!

Usikker på hva du trenger, eller ønsker du studierådgivning? Ta kontakt med oss på e-post, telefon eller chat.

Lykke til med studievalget!

Hilsen Madeleine, studierådgiver NKI Nettstudier