For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Fagskoler bør plasseres på utdanningskartet

Voksen kvinne ser i kameraet og smiler

– Fagskoleutdanning havner ofte urettmessig i skyggen av utdanning på høyskoler og universiteter. Men det er mange gode grunner til at fagskoleutdanning hos oss i NKI Nettstudier burde løftes mer frem i lyset.

Ordene tilhører Kirsten Saga, som er fagansvarlig for økonomifagene på fagskoler hos NKI Nettstudier.

Enten du vil raskt ut i jobb, uten å bruke for mye tid på skolebenken først, eller om du vil omskolere deg i arbeidslivet, er fagskoleutdanning et godt alternativ. Ved NKI Nettstudier, bestemmer du selv når du ønsker å starte og i hvilket tempo du ønsker å studere, slik at du enkelt kan tilpasse studiene til din jobb- og livssituasjon.

Et bredt spekter av fagskoler

NKI Nettstudier tilbyr et bredt spekter av fagskoleutdanninger innen mange forskjellige yrkesretninger. Blant de mest populære fagskolene finner du for eksempel Regnskapskonsulent, HR-konsulent, Logistikkfagskolen, Arbeidslederskolen, Advokatsekretær og Saksbehandler, og det er mange flere.

Vi utvikler og oppdaterer våre fagskoler kontinuerlig, alltid med utgangspunkt i den faktiske etterspørselen av fagkompetanse i markedet. Hos oss kan du derfor være trygg på å få en aktuell og tidsriktig fagutdannelse. Vi kan følge trender i arbeidslivet, og siden utdannelsene er kortere og vi hele tiden er tett på bransjen, har vi muligheten til å snu oss rundt mye raskere enn for eksempel høyskoler og universiteter.

Fagskoleutdanning er fleksibelt

Alle våre fagskoler gjennomføres digitalt som nettstudier, helt uten fysiske samlinger. Du kan selv velge om du vil gjennomføre fagskolen på et halvt år, 1 eller 2 år, avhengig av om du vil studere på deltid eller heltid, og om du tar en utdanning på 30 eller 60 studiepoeng. Du logger deg inn i den digitale læringsplattformen når det passer deg best. Der finner du alt av undervisningsmateriell, oppgaver og webinarer. Du har også muligheten til å diskutere med andre medstudenter på diskusjonssider i læringsplattformen.

Undervisningen er yrkesrettet og veldig operativ. I regnskapsfagene jobber du for eksempel i levende regnskapssystemer, noe som sjelden forekommer i høyskolesektoren. Når du er ferdig med fagskolen hos NKI Nettstudier, kan du derfor gå rett ut i jobb og være operativ fra dag én.

Visste du at du også kan ta enkeltemner?

Hver fagskoleutdanning hos oss er delt inn i ulike enkeltemner. Du kan derfor ta enkeltemner for å øke kompetansen din raskt. Du kan også bygge kompetanse gradvis ved å ta flere enkeltemner etter hverandre. På den måten blir det enklere å balansere jobb, kompetanseheving og privatliv. Våre enkeltemner gir deg også studiepoeng, slik at du kan søke om lån og stipend hos Lånekassen. Mange tar enkeltemner for å få faglig påfyll etter mange år i samme jobb.

Her kan du se alle våre enkeltemner.

– Nå merker vi et stadig økende behov for kunnskap om alt som har med bærekraft å gjøre, så her er vi selvfølgelig på ballen, Forteller Kirsten Saga.

I tillegg til å ta fagskoleutdanning som Bærekraftskonsulent og Sirkulærøkonomi og klimaregnskapg hos NKI Nettstudier.

Lurer du på hvilken fagskoleutdanning som passer best for deg?

Ta kontakt med våre studierådgivere for gratis rådgivning.