Hopp til hovedinnholdet
16. oktober 2013

Boligstyling har blitt en god investering når en bolig skal selges

Raskere salg og høyere pris. Det er erfaringen til de som har valgt å style boligen før den blir lagt ut for salg.

Fagsjef, NKI Nettstudier

Boligstyling har økt betraktelig de siste årene. Erfaringer viser at bruk av styling øker interessen for boligen blant kjøperne. Den ligger også kortere ute til salg på nettet, flere kommer på visning, og det er større sjans for at prisen går høyere opp. NKI Nettstudier tilbyr en egen utdanning i boligstyling.

Boligstylistens oppgave er å skape et nøytralt og smakfullt interiør som gir et positiv førsteinntrykk til potensielle kjøpere. Daglig leder ved  Intro Interiørdesign AS, Hilde Kristine Hugsand kan fortelle at de for første gang i historien er fullbooket i to uker fremover med ulike stylingoppdrag.

Økt etterspørsel

 Intro Interiørdesign er et norsk designbyrå etablert i 2002 som siden den gang har opplevd en økende etterspørsel etter styling ved salg av eiendom.

–  Slik det fungerte før måtte vi selge oss inn til eiendomsmeglerne og fortelle viktigheten ved bruk av boligstyling ved salg. Dette er nå endret til at eiendomsmeglerne og boligselgerne heller kontakter oss, og leier oss inn til ulike oppdrag, seier Hugsand.

Henrik Iversen, Eiendomsmegler Krogsveen AS

Megler Henrik Iversen ved Eiendomsmegler Krogsveen AS kan bekrefte at stylingtips før salg av bolig kan være lurt, da dette kan være med på å skape et lite ansiktsløft før salg. Iversen leier ofte inn boligstylister fra blant annet Intro Interiørdesign ved salg av sine boliger, og bruker de relativt ofte, faktisk i nærmere  30 prosent av tilfellene.

 Kjøper med øynene

– Vår erfaring er at det har en positiv effekt. Man får jo sett boligen fra sin beste side,  og man kjøper en leilighet med øynene. Det er mye følelse som styrer et boligkjøp. En tiltalende og fint møblert bolig vil ofte være med på å påvirke folks oppfatning av boligen , sier Iversen.

Intro Interiørdesign AS

– Vi pleier å anbefale det til boligselgere  visst det er snakk om en helt tom leilighet. Det er da det viser det seg at det har en betydelig effekt. Det kan vi si med bakgrunn fra boliger som har ligget lenge ute på markedet og fått dårlig respons.

Vi har senere tatt dem av markedet og møblert dem opp, tatt nye bilder og lagt dem ut igjen for salg. Da har responsen vært en helt annen sammenlignet med forrige omgang uten møbler, sier Henrik Iversen.

– Det er ikke rasjonelt, ettersom boligen er den samme. Men det er vel noe med hvordan førsteinntrykket er. Man pynter vel bruden før hun skal giftes bort også, legger han til.

Utdanning i boligstyling

Intro Interiørdesign AS

NKI Nettstudier tilbyr utdanning i boligstyling som gir deg kompetanse til å skape et stilrent og smakfullt interiør. Som ferdig utdannet boligstylist har du mulighet til å arbeide hos egne boligstylistfirmaer eller som selvstendig næringsdrivende.

– Å jobbe med interiør og boligstyling er veldig kjekt. Men det er også er viktig å tenke på at etter at man har gått ut fra interiør/boligstyling-skolen,  så er det ikke bare innkjøp av møbler og styling som må til. Det er også viktig å ha i bakhodet at business og logistikk utgjør 50 prosent av jobben. Så skal man lykkes i denne bransjen må man også ha god forretningssans, sier Hilde Kristine Hugsand ved Intro Interiørdesign AS.

Mari Lorentzen Amundsen, Fagsjef, NKI Nettstudier

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk