For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Tilpasset opplæring og tidlig innsats i barnehage og skole

Et barn leker med greiner i skogen
Utdanningsnivå:
Kurs
Oppstart:
Start når du vil
Studietilgang:
3 måneder
Studietimer:
125
Innsendinger:
7 stk
Pris:
kr 6 500,-
Ekskl. bøker
Utdanningsnivå:
Kurs
Oppstart:
Start når du vil
Innsendinger:
7 stk
Studietilgang:
3 måneder
Pris: (Ekskl. bøker)
kr 6 500,-

Utdanningen gir deg faglig bakgrunn til å jobbe med barn som har krav på spesialpedagogisk hjelp i barnehage, skole og fritidsordning. Lær å tilrettelegge miljøet slik at alle barn blir inkludert ut fra sine forutsetninger.

I dette kurset vil vi vise hvordan du som assistent kan være med på å støtte barn med behov for tilpasset opplæring. Vi vil si noe om hvordan vi kan tilrettelegge miljøet i barnehagen, på skolen og på SFO, slik at alle barn blir inkludert ut fra sine forutsetninger.

Studiet gir deg kunnskap om ulike lærevansker, hvordan disse kommer til uttrykk, og hvordan du kan møte disse på en konstruktiv måte. Du lærer også om de vanligste funksjonshemningene.

Begrepet tilpasset opplæring brukes mest innenfor skolen, men barn med spesielle behov har krav på tilrettelagt tilbud også i barnehagen. Spesialpedagogikk for assistenter passer både for deg som ønsker deg inn i en slik jobb, og for deg som trenger å oppdatere og formalisere din kompetanse.

 

Emnet gir deg kunnskap om ulike lærevansker, hvordan disse kommer til uttrykk, og hvordan du kan møte disse på en konstruktiv måte. Du lærer også om de vanligste funksjonshemningene.

Studietimer:
125

Ingen formelle opptakskrav.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Dette kurset tilbys som nettstudium med fleksibel oppstart. Studietiden er beregnet som deltid, slik at du kan studere ved siden av jobb. Du kan begynne studiene når du vil, og du gjennomfører i eget tempo innenfor den studietiden du har tilgjengelig. 

I nettskolen finner du lesestoff, aktuelle lenker, forskjellige læringsaktiviteter og innleveringsoppgaver. Et variert interaktivt innhold som bidrar til læring og refleksjon. I alle emnene er det tilknyttet en faglærer og en rådgiver studentstøtte, som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha i studietiden. Innsendingsoppgavene leverer du i nettskolen, og du vil fra læreren få faglig tilbakemelding, veiledning og råd i læringsprosessen. 

Når innsendingsoppgavene er godkjent, er kurset gjennomført og bestått. Du kan deretter kontakte rådgiver studentstøtte for å få utstedt et kursbevis. 

Det er ikke eksamen i dette kurset. 

Likeverdig og tilpasset opplæring i en skole for alle. 2. utg. Buli-Holmberg, Jorun og Ekeberg, Torill Rønsen. Universitetsforlaget 2016. ISBN: 9788215025780