Hopp til hovedinnholdet
10. april 2018

Med god struktur kan du kombinere studier med jobb og familieliv

Mitt navn er Espen Andersen. Jeg er 33, år og tar årsstudium i Webdesign. Til daglig er jeg samboer med Sissel, pappa til Kasper 1 år og jobber som Account manager i Eidsiva bredbånd. Når man skal kombinere studier med jobb og familieliv, krever det litt ekstra planlegging. Her er mine beste studietips.

NKI nettstudent, Espen

Student hos NKI

NKI nettstudent, Espen, deler sine beste studietips!

Få oversikt
God planlegging, selvdisiplin og gode digitale verktøy er min oppskrift på å få studiehverdagen min til å fungere ved siden av jobb og familieliv. Jeg henter inspirasjon fra ulike kommunikasjonskanaler, men jeg er også avhengig av å få helt fri og å koble av. Da bruker jeg gjerne friluftsaktiviteter, familien eller matlaging.

Jeg starter alltid semesteret med å få en god oversikt over hvilke emner og innleveringer jeg skal igjennom de neste 5- 6 månedene. Deretter åpner jeg opp et regneark og en kalender. Regnearket deler jeg opp i måneder og uker hvor jeg fordeler de forskjellige oppgavene. Disse oppgavene fargekoder jeg, slik at jeg får en bedre oversikt. Kalenderen gir meg en oversikt over ukenummer og eventuelle merkedager som kan forhindre meg i å levere etter planen. Det at jeg planlegger riktig og setter tidsfrister gjør at jeg rekker alle innleveringene i god tid. Da blir det mer tid til repetering og pugging til eksamen. Midten av mars er en fin tid for å sjekke status. Hvordan ligger jeg an i forhold til planen, er det noe jeg eventuelt må endre på, eller kan jeg unne meg noen dager på påskefjellet?

Gode arbeidsverktøy

Selv bruker jeg Google Drive og verktøyene som følger, de gir meg en god oversikt, de lagrer automatisk alt jeg gjør og jeg har tilgang på alle enheter uavhengig av hvor jeg er. I tillegg bruker jeg notatbok eller notat-app på telefonen. Disse hjelpemidlene er perfekte i gruppearbeid hvor vi trenger å dele notater, ideer eller planlegge neste brainstorming. Vi kan dele samme dokumenter, komme med kommentarer til hverandre og det gir også en god kontroll på hva de ulike i gruppa gjør, og at alle gjør det de skal. Det er veldig kjekt dersom vi jobber på et prosjekt men ikke kan møtes hver dag. Skype er også et verktøy vi bruker i kommunikasjon med hverandre dersom vi ikke har mulighet til og treffes personlig. Alle jobber forskjellig så det gjelder å finne en oppskrift som fungerer og føles bra.

Hvor henter jeg inspirasjon fra?

NKI  nettstudent, Espen, deler sine beste studietips

I min hverdag henter jeg inspirasjon ved å lese blogger, lese bøker, høre på podcast og gå meg en tur. En lengre tur på ettermiddagen uten musikk på ørene klarner hodet og hjelper meg til å løse dagens floker. Det å endre omgivelser i løpet av en dag, endre ruten til jobb eller hvor en kjøper kaffe kan påvirke hjernen på mange måter. Mine tips i en studiehverdag er å skrive ned gode idéer til oppgaver i det daglige, enten det er på bussen på vei til jobb eller til og fra venner. Jeg skriver alltid ned det første jeg tenker på etter jeg har lest en oppgave slik at jeg starter “brainstorming” rundt de ulike idéene som har kommet opp. Erfaringsmessig får jeg mye ut av å teste idéer og tanker på venner eller studiekamerater. Da finner jeg raskt ut om det er noe å jobbe videre på.

Dette er noen av mine beste studietips. Jeg håper de kan være nyttige for andre også. Lykke til med studiene!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk