Søk i dag, start i morgen

Yrkesfag på videregående skole

Logistikkfaget

Dette er utdanningen for deg som ønsker å ta fagbrev som logistikkoperatør og som har lang erfaring med logistikkarbeid. Utdanningen gir deg kunnskap om helhetlig logistikkarbeid, og åpner for jobbmuligheter innen transportbransjen og en rekke andre bransjer.

Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt eller din tidligere videregående skole.

Innsendinger

8

Studietid

Lånekasse­godkjent

Yrkesfag på videregående skole

Logistikkfaget

Kr 17 650,-

Ekskl. Bøker.

Beskrivelse

Gjennom studiet Logistikkoperatør øker du din kompetanse innen bransjeteknikk, sikkerhet, økonomi, kommunikasjon og tekniske hjelpemidler. Denne utdanningen forbereder deg til den teoretiske delen av fagprøven som logistikkoperatør.

Har du lang yrkespraksis og er kvalifisert til å ta fagprøven som praksiskandidat, kan du velge dette studiet. Har du lite eller ingen yrkespraksis innen faget, kan du gå veien via yrkesfaglig videregående skole, med Service og samferdsel Vg1 og Transport og logistikk Vg2.

Obligatoriske emner

Bransjeteknikk - Yrkessjåfør/ Logistikkoperatør Vg2 Kan kjøpes separat

Kurset er ett av de to programfagene som inngår i læreplanen for Vg2 Transport og logistikk.

Bransjeteknikk, dreier seg om de kravene som stilles til forskriftsmessig bruk av utstyr og transportmidler i transport- og logistikknæringen, og om ivaretakelse av sikkerhet og kvalitet i arbeidsprosessene.

Transport og logistikk - Logistikkoperatør Vg2 Kan kjøpes separat

Kurset er ett av de to programfagene som inngår i læreplanen for Vg2 Transport og logistikk.

Transport og logistikk dreier seg om næringens rammebetingelser, kommunikasjon, service og kundebehandling og vurdering av virksomhetens lønnsomhet.

NKI tilbyr to alternativer av dette kurset avhengig av om du vil fokusere på yrkessjåfør eller logistikk, men begge dekker alle målene i læreplanen. 

Mer informasjon

Læringsmål

Som logistikkoperatør må du kunne arbeide effektivt, planmessig, nøyaktig og rasjonelt, selvstendig og i samarbeid med andre. Du må kunne yte service overfor kunder.

Logistikkfaget bruker dataløsninger til vareregistrering, lagerstyring, godshåndtering, fraktberegning, tollbehandling og avregning. Operatøren har videre ansvar for å trygge helse, miljø og sikkerhet. Logistikkoperatøren skal også ha kompetansebevis som truckfører og 'farlig gods'- kompetanse.

Arbeidsområdene i logistikkfaget er knyttet til gods- og persontransport. Oppgaver kan være alt fra sikring av last, planlegging, lagring, produksjon til klargjøring for forsendelse. I arbeidet inngår også dokumentbehandling, service og kundebehandling. Du vil opparbeide deg kompetanse i bedriftens helhetlige logistikkjede.

Videre studiemuligheter

Fagbrev som logistikkoperatør kvalifiserer deg til jobb i transportbransjen, treforedlingsindustri, mekanisk industri, verkstedindustri, metallurgisk industri og annen industri eller næringsvirksomhet.

Finansiering

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Eksamen

Eksamen i videregående skole arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som har den studieretningen du tar utdanning på. Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no eller ved Opplæringsetaten i hjemfylket ditt.

Frister for oppmelding varierer, men er vanligvis i januar for eksamen til sommeren og 15. september for eksamen til jul. Eksakt dato for oppmelding, eksamensdato og pris får du ved å kontakte Opplæringsetaten i hjemfylket ditt.

All informasjon om eksamen.

Bokliste

Ved kjøp av studier eller kurs får du kjøpt bokpakken hos haugenbok.no ved å klikke her.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk