Hopp til hovedinnholdet
18. oktober 2016

Fleksibiliteten rundt eksamen

Nå er høsten for alvor i gang, og eksamenstiden er like rundt hjørnet. Eksamenstiden bringer med seg mange ulike tanker, følelser og forventninger. Ofte går man rundt i denne tiden med en blanding av spenning, nerver og håp. 

Eksamensleder, NKI Nettstudier

For noen studenter er tiden frem til eksamen en positiv tid, der man får samlet trådene og gleder seg til å vise alt man har lært i studiet. For andre er tiden fram mot eksamen mer fylt av stress og vanskelige tanker. I denne tiden kan det være betryggende med mer informasjon rundt eksamensformene - og særlig digital eksamen. 

Ved NKI Nettstudier kan du møte på ulike eksamensformer igjennom studiet ditt. Vi har et stort antall digitale hjemmeeksamener og noen stedbaserte eksamener.

Hvert semester arrangerer vi over 100 ulike eksamener, på både yrkesrettet, fagskole- og høyskolenivå. Ved NKI har vi digitalisert hele eksamensprosessen, fra påmelding til karakteren foreligger! Studenter som skal avlegge hjemmeeksamen vil motta en e-post med en lenke til eksamensoppgaven, egenerklæringsskjema og en side for opplastning av besvarelsen. Du kan dermed sitte hjemme i din egen stue og avlegge eksamen digitalt. For å sikre kvaliteten og unngå juks under eksamen kjører vi plagiatkontroll på alle innleverte besvarelser. Det er derfor viktig at du setter deg inn i bruk av kilder, referanser og bruker egne ord i din besvarelse.

I det øyeblikket man laster opp sin besvarelse blir denne anonymisert og tilgjengelig for sensur. Sensorene kan dermed når som helst etter eksamen logge seg inn og vurdere besvarelsene. Dette bidrar til at tiden du må vente på sensur blir stadig kortere.

Eksamensavdelingen ved NKI har under hele eksamensforløpet full kontroll på avviklingen, og du kan kontakte oss på telefon eller e-post ved praktiske spørsmål under eksamen. I tillegg følger vi opp våre sensorer, slik at sensurfristen overholdes.

Vi har fått mange tilbakemeldinger fra fornøyde studenter som opplever at de presterer bedre når de kan avlegge eksamen hjemme, på sin egen datamaskin. En annen positiv effekt er at mange forteller at de opplever mindre stress og eksamensnerver med denne eksamensformen. Samtidig som digitale eksamensformer er mer tilpasset fremtidige krav i arbeidslivet, og gjør sensurfristen kortere.

Vi på eksamensavdelingen ønsker deg lykke til med eksamen!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk