Hopp til hovedinnholdet
25. november 2013

Hvis du tror du klarer det, eller tror du ikke klarer det så har du helt rett!

Jeg heter Vigdis, er 29 år gammel, samboer, har to flotte gutter på 12 og 2,5 år og bor i Drammen. Jeg studerer Bachelor i Økonomi og Administrasjon hos NKI, og jeg begynte på mine studier nå i høst.

Jeg er utdannet frisør og make-up artist og jeg jobber som daglig leder i en frisørsalong. Etter å ha tenkt i 2-3 år om at jeg ville studere videre, så valgte jeg å kaste meg i det nå i høst.

Jeg vurderte lenge frem og tilbake om jeg burde bli fulltidsstudent eller deltidsstudent på en skole eller om jeg burde ta nettstudier. Jeg har brukt mange timer på å søke på nettet, sett på mange forskjellige skoler og studietilbud.

Valget mitt falt på NKI. Grunnen til det var at de hadde et studie jeg føler er det mest relevante for meg, altså Bachelor i Økonomi og Administrasjon. Jeg ser på studiet som en videreutdanning for mitt yrke og min stilling slik den er i dag.

Jeg kan bestemme selv

Fordelen med NKI er at jeg kan bestemme selv. Hvor og når jeg vil studere og kan legge opp studiehverdagen etter livet mitt. Jeg kan bestemme meg for hvor lang tid jeg ønsker å bruke på hvert enkelt fag, og jeg kan bestemme selv hvor, når og hvor mye jeg vil bruke av min fritid på det.

Å være nettstudent krever mye disiplin og selvmotivasjon. Ulempen er selvsagt at det er ingen som setter krav til deg, at du må gjøre noe innen en hvis frist – ingen andre enn deg selv.

Jeg er så heldig at jeg jobber todelt turnus, og kan dermed bruke den fritiden til studier. Jeg setter meg ned hver søndag og skriver en ukeplan om alt som skal gjøres av jobb, avtaler og barn. Så setter jeg av tid til studier, og jeg bestemmer meg for å fullføre planen. Det er tungt til tider, og hvis jeg vil så kan jeg utsette planen, studiene skal ikke komme i veien for verken familie eller jobb og det er lov å være sliten. Da tar jeg meg noen dager studiefri før jeg gir full gass igjen.

Ja det blir noen lange kvelder til tider, og helger som går med i studiene men det eneste som kan kalles tap er den tidligere tv tiden. Noe jeg ikke savner.

Heltidsjobb og studier

Jeg har valgt å jobbe fullt og studere fullt, og bestemt meg for å gjøre det så bra som mulig. Det kan virke skremmende og umulig på noen men det er mulig. Hemmeligheten ligger i å være bestemt og selvdisiplinert, å bestemme seg for at dette skal jeg klare. Jeg er heldig som har en familie som støtter meg og en flott gjeng med kolleger som er der og gir meg støtte. Jeg studerer for å kunne gjøre min jobb som leder enda bedre, og er så heldig at jeg har en arbeidsplass som gjør det mulig.

Min sønn på 12 år syns det er moro at vi kan sitte sammen på kvelden og gjøre skoleoppgaver sammen, det viser han også at ingenting er umulig og at alle kan få den utdanning de selv ønsker – uansett alder og tidligere erfaringer. Det er en flott gjeng med studenter og lærere fra hele landet på NKI, og du er ikke alene selv om du sitter alene og studerer.

Det er mange som blir overrasket over at jeg klarer begge både full jobb og fulle studier – alt er mulig, det er kun du selv som setter egne begrensninger =)

Nå har eksamenstiden begynt, og det er både spennende og stressende.

Mitt livsmotto

Jeg håper at jeg har klart å inspirere akkurat deg nok til at du ønsker å realisere deg selv og dine studentønsker og blir med meg og den flotte gjengen på NKI videre.

Mitt livsmotto:  «Hvis du tror du klarer det, eller tror du ikke klarer det så har du helt rett» – Henry Ford.

Vigdis Ragnarrsson, NKI Nettstudent

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk