Hopp til hovedinnholdet
18. oktober 2018

Hvordan få drømmejobben?

Når du skal lage CV, er noe av det viktigste at du sørger for at CV-en din viser at du har ferdighetene det blir spurt etter i jobbeskrivelsen.

Karriererådgiver

Hvordan få drømmejobben?

En grunnleggende regel er at en CV skal være kort og konsis, og gi et oversiktlig bilde av deg og dine kvalifikasjoner. Dokumentet bør ikke overskride to sider og strukturen skal være logisk å følge. Personen som mottar CV-en din skal enkelt kunne følge dine tidsperioder for utdanning, arbeidserfaring eller andre gjennomførte aktiviteter. Husk at en CV ikke skal beskrive deg som person, men vise hva du kan bidra med i den aktuelle stillingen.

Søknad

Visste du at arbeidsgiver bruker ca. ett minutt på å lese jobbsøknaden din? Det betyr at du må fange interessen deres kjapt. Husk at søknadens formål er å få deg på intervju og derfor er det viktig at du overbeviser arbeidsgiver om at du er rett person.

Hva er din motivasjon for å søke? Hvorfor vil du ha akkurat denne jobben? Arbeidsgiver ønsker motiverte ansatte som er oppriktig interessert i jobben. Derfor er det viktig at du får fram hva du kan bidra med- og hvordan. Beskriv motivasjonen din på en gjennomtenkt og oppriktig måte, slik at akkurat din jobbsøknad skiller seg ut i søknadsbunken.

Avslutningen bør være kort, positiv og slagkraftig. Her er det naturlig å oppsummere argumenter for hvorfor du søker og hvorfor de skal velge akkurat deg.

Intervjuet

Hvordan du oppfører deg og svarer for deg under et førstegangsintervju er helt avgjørende for om du ender opp med å få et jobbtilbud. 

Les gjennom stillingsannonsen, søknaden og CV-en på nytt før intervjuet, og forbered deg på hvilke spørsmål du kan få under intervjuet. Du bør forberede deg på å få følgende spørsmål:

  • Hvorfor vil du ha denne jobben og hvorfor vi bør velge deg?
  • Hvordan du vil presentere deg selv?
  • Hva kan du bidra med i bedriften?
  • Hva er dine sterke og svake sider?
  • Dersom du har «hull i CV-en» kan det bli et tema. Øv på hva du skal si, snu det til noe positivt, hold det kort og ikke for personlig. 

Husk å vær deg selv gjennom intervjuet. Svar ærlig og vis nysgjerrighet og engasjement rundt stillingen du har søkt på. Det kan være at du etter intervjuet finner ut at dette ikke er jobben for deg, og det er kun fordeler med å finne ut dette så tidlig så mulig. Det er derfor viktig at du har forberedt deg med tanke på spørsmål som er viktige for deg å finne ut av. Hvis du ikke har noen spørsmål, kan det virke som at du ikke har gjort deg noen tanker i forkant eller ikke er så interessert som arbeidsgiver forventer.

Til slutt, ha tro på deg selv og lykke til!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk