Hopp til hovedinnholdet
3. januar 2018

Nettstudent, Eskil (17), utkonkurrerte jobbsøkere med høyere utdanning og fikk drømmejobben!

Vi har intervjuet NKI nettstudent, Eskil Ryssmo. Han hadde bare to år på yrkesfag og ingen annen formell utdanning. Men likevel utkonkurrerte han alle andre søkere til stillingen som utvikler i Mittanbud. Nå tar han et påbyggingsår ved siden av hans drømmejobb som utvikler.

NKI nettstudent, Eskil Ryssmo

Foto: Ben Böhmer

Fortell oss kort, om deg selv og din bakgrunn.
- Jeg kan først begynne med å si at jeg har fylt 18 år og kommer fra Hadeland. Min bakgrunn er egentlig skolegang ved Hadeland Videregående skole, der jeg gikk på elektrolinjen. Etter 1 og 1/2 år så skulle vi finne ulike lærling bedrifter som vi kunne tenke oss å ha en karriere i, men jeg klarte ikke å finne en bedrift som kunne tilby meg det jeg selv ville drive med. Det var da jeg fikk tips om en jobbutlysning på Finn.no som kunne hjelpe meg med å drive med det jeg ville. Altså koding. Jeg har lært å kode selv.

Over 40 søkte på stillingen som utvikler i Mittanbud, og de fleste av søkerne hadde en Bachelorgrad. Men du utkonkurrerte alle andre søkere, selv om du kun hadde fullført toårig yrkesfag. Hvordan fikk du jobben? Og hva motiverte deg til å få denne stillingen som utvikler?

- Sånn jeg tenker det så fikk jeg jobben fordi koden min var bra og selv om jeg bare var 17 år, så klarte jeg å bevise at jeg var moden nok for alderen.
Det som motiverte meg var at jeg ikke hadde funnet en lærlingsbedrift enda, så det var på en måte veldig viktig at jeg fikk denne jobben, i tillegg så fikk jeg også sjansen til å drive med det jeg hadde lyst til. Og da er det jo ikke noe vanskelig å yte sitt beste.

Hvorfor tar du et påbyggingsår? Hvorfor er det viktig for deg?

- Jeg tar et påbyggingsår fordi jeg da har muligheten til å fylle på ytterligere senere. Enten om jeg vil bygge videre på mine kunnskaper, eller jeg finner ut at jeg vil bytte helt om på yrke. Det er også fint å ha et sikkerhetsnett, så at jeg har noe å falle tilbake på.

Hvordan kombinerer du jobb og studier?

- Jeg jobber som regel 09:00-17:00, så da studerer jeg mest når jeg kommer hjem. Jeg er ganske fersk innen nettstudier, og jeg synes at det er litt vanskelig å ta seg selv i nakken og lese noen ganger. Men jeg føler det går greit. Jeg synes også at nettstudier er et fint alternativ, siden jeg da selv kan bestemme når og hvor jeg ønsker å studere.

Hvor ser du deg selv om 5 år?

- Om fem år så ser jeg meg selv med studiekompetanse og suksess i jobben jeg driver med pr. i dag.

Har du noen ord til dine medstudenter?

- Jeg kan egentlig bare si det jeg har lært gjennom min prosess, og det er å ikke gi opp om du møter på en vegg, på en eller annen måte så finner du en ordning som passer deg.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk