Hopp til hovedinnholdet
5. september 2019

Tid for oppmelding til privatisteksamen

Tar du fag på videregående skole hos oss, er du privatist. Har du planlagt å ta én eller flere eksamener denne høsten, må du huske å melde deg opp til privatisteksamen innen 15. september 2019.

Illustrasjonsfoto oppmelding til eksamen

Det nærmer seg eksamen, og da er det viktig å huske å melde seg opp til privatisteksamen. For å melde deg opp, trenger du fagkoder. Når du legger inn fagkoden på PrivatistWeb kommer eksamensdatoen opp. Det gjelder for alle skriftlige eksamener. Muntlige og praktiske eksamener får du beskjed om fra fylket ditt, etter at oppmeldingsfristen har gått ut. Sjekk PrivatistWeb "Viktig informasjon om eksamen" etter innlogging. Det er fylkeskommunene som arrangerer eksamen for privatister. Du avlegger derfor eksamen ved en videregående skole nær deg. Du finner mer informasjon om privatisteksamen her:

PrivatistWeb 
udir.no 
nki.no.

Alle våre privatister har fått epost med informasjon og alle fagkoder. Informasjonen og fagkoder finner du også i Info fra NKI når du åpner nettskolen.

NB!       
Tar du yrkesfaglig utdanning, skal du ha eksamen i alle programfagene + en tverrfaglig eksamen.

- Er du praksiskandidat med lang yrkeserfaring, skal du kun ha én skriftlig tverrfaglig eksamen.

Forbered deg godt til eksamen
Det går fort frem til eksamen, så det er viktig å bruke tiden godt. Det beste du kan gjøre er å lese og jobbe litt hver dag. Da fester kunnskapen seg mye bedre. Send også innleveringer til lærer og ta med deg de rådene du får videre i arbeidet. Lager du deg en enkel lese- og innleveringsplan, så du rekker å komme gjennom alt du setter deg som mål. Her får du noen eksamenstips.

Lykke til fra Studielederne!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk