Hopp til hovedinnholdet
27. februar 2018

Espens studiehverdag

Mitt navn er Espen Andersen. Jeg er 33, år og har siden juli 2016 studert årsstudium i Webdesign. Til daglig er jeg samboer med Sissel, pappa til Kasper 1 år og jobber som Account manager i Eidsiva bredbånd. 

NKI nettstudent, Espen

Student hos NKI

NKI nettstudent, Espen

Fra tidligere har jeg en bachelor i Medieledelse fra Høgskolen i Gjøvik, men siden jeg ønsket en bredere forståelse for webdesign og interaksjonsdesign, endte jeg opp som student igjen. Jeg var veldig nysgjerrig på hvordan interaksjonsdesignere jobbet og startet, som andre sikkert også gjør, med å google rundt. Min samboer var på den tiden gravid med Kasper, så jeg slo raskt fra meg studier som innebar distanse og som var i utlandet. Grunnen til at jeg valgte NKI, hadde med faglig tyngde, erfaring og samarbeid med kjente institusjoner å gjøre. Det å få mer erfaring, forståelse og  papirer som dokumenteter kunnskapen, hang høyt. I min hverdag er struktur og gode verktøy viktig, og dette mener jeg er nøkkelen til å levere godt på flere arenaer, både privat, i jobb og i en studiesammenheng.
 
Planen er å starte opp noe eget etter endt studie. Det å kunne drive med noe som jeg skikkelig brenner for er drømmen. Jeg har ikke helt landet på hva enda, men jeg er i alle fall nærmere nå enn jeg var for 12 måneder siden, og det er veldig godt. 
 
På fritiden deltar jeg på flere månedlige arrangementer i Oslo hvor jeg kan møte studenter og andre i min situasjon, som ønsker å skape noe eller bare dele en idé. I sekken har jeg alltid en notatbok hvor jeg skriver ned idéer som måtte dukke opp, enten det er på butikken, midt i en innlevering eller på vei til jobb. For hvis jeg ikke skriver den ned kan den forsvinne, og det hadde jo vært kjedelig. 

Mitt seneste prosjekt er redesign av en nettside for en frivillig organisasjon som bidrar til utdanning i Afrika (utdanningshjelpen.no). Dette er svært givende og inspirerende. Her får jeg muligheten til å sette faglig kompetanse på prøve, løse en reell oppgave, og i tillegg møte nye mennesker og bygge nettverk. Dette er veldig motiverende, og det smitter over på andre deler av min hverdag.  

Jeg brenner for god kommunikasjon og ser hvilke muligheter som ligger i nye teknologiske verktøy. Vi er inne i en svært spennende tid, og verktøyene er uendelige. Jeg ønsker derfor å dele mine erfaringer for NKIs nettstudenter og vise verden fra mitt ståsted.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk