For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Gjør deg klar for omstilling!

Bygg- og anleggsnæringen står overfor stor omstilling i tiden fremover, og vil også møte nye krav som følge av EUs nye klassifiseringssystem for bærekraftrapportering. Allerede fra 1.juli i år ble det pålagt å utføre en ombrukskartlegging før rivning av bygg. I tillegg stilles det også krav om utarbeidelse av et klimagassregnskap i forbindelse med oppføring av et nybygg. Dette påvirker kompetansen bransjen trenger og ønsket kvalifikasjoner ved rekrutteringer. Ønsker du å spisse deg mot bransjens kompetansebehov, så sjekk ut NKI Nettstudier sine korte kurs og emner, rettet mot det grønne skiftet i sektoren. NKI Nettstudier tilbyr nå -20% rabatt på en rekke kurs for alle BNL sine medlemmer høsten 2023.

Fleksible nettkurs

Hos NKI Nettstudier kan du begynne fleksible og korte nettstudier når du vil, uavhengig av hvor du bor. Du studerer i ditt eget tempo når det passer deg, på deltid eller heltid. Alt er nettbasert. Med ny og aktuell kompetanse står du sterkere på arbeidsmarkedet.

Eksempler på kurs som gir deg relevant kompetanse kjapt og enkelt

NKI Nettstudiers nye kursserie, Bærekraftige og smarte bygg, er utviklet av bransjen for å gi de ansatte nødvendige kunnskaper denne omstillingen krever, samtidig som denne innsikten kan gi bransjeaktørene et konkurransefortrinn. Du lærer om smartbyggteknologi, grønne bygg, og hva som identifiserer bærekraftige materialer. I tillegg vil du få innsikt i hva som er forutsetninger for ombruk, samt hvordan bestille en ombrukskartlegging. Du vil få kjennskap til ulike sertifiseringsordninger som eksisterer og hva som skiller disse. Kursene gir ferdigheter i miljøledelse og miljørapportering av bygg og anlegg. Du kan ta hele kursserien, eller enkeltkurs. Bestått kurs gir kursbevis.

Eksempler på fag som gir deg konkurransekraft og innsikt i effektiv drift

NKI Nettstudier tilbyr også studiepoenggivende enkeltemner innenfor bærekraftig eiendomsdrift som er utviklet i samarbeid med Coor Norge, eksempelvis  Energioptimalisering og bærekraft (5 studiepoeng) hvor du blant annet lærer om energiforvaltningssystemet EOS og tiltak som gir effektiv drift. Faget Forvaltning, drift og vedlikehold (10 studiepoeng)  gir deg kjennskap til regelverk og krav til kvalitet ved drift og vedlikehold av bygg- og utendørsanlegg. Begge emnene er en del av fagskoleutdanningen, Driftsteknikker – Bygg og anlegg (30 studiepoeng) I emnet Rutiner for bærekraftig drift (15 studiepoeng)  vil du lære å lage gode driftsrutiner og hvordan gjøre en enkel risikovurdering ved valg av underleverandører, særlig innen fagområdene innkjøp og logistikk. Emnet er en del av fagskoleutdanningen, Bærekraftkonsulent - bærekraftig drift (60 stp)

Du kan også enkelt lære deg å sette opp et klimaregnskap med verktøyet Emisoft i emnet  Samfunnsansvar og klimaregnskap (5 studiepoeng) Emnet er en del av fagskoleutdanningen, Sirkulærøkonomi og klimaregnskap (30 studiepoeng).

Hold deg oppdatert, og gjør deg klar for fremtiden med NKI Nettstudier!

Nettstudier med -20% rabatt for BNL sine medlemmer (Bruk kode BNL20): 

Kurs med kursbevis uten eksamen:

Studiepoenggivende fag med eksamen:

Gratis rådgivning

Fant du ikke det du lette etter, eller er du usikker på hvilke kurs som passer deg? Ta kontakt med rådgiver Ole Jakob på telefon: 67 58 88 00 eller e-post: veiledning@nki.no